Opskrifter

Her på siden finder du en samling af mine opskrifter, 
og link til andres opskrifter eller kulinariske tips.
Klik på billedernes overskrift, 
så kommer du til det indlæg, hvor opskriften/opskrifterne fremgår.


...........................................OPSKRIFTER...........................................


































































































































.................................OPSKRIFTER SLUT.................................
















































MEYERS HVEDER:
20 STK. HVEDEKNOPPER (VARME HVEDER)
Her er vores opskrift, som vi holder meget af og gerne lækker til folket. Der er undervejs lagt nogle små anarkistiske tip ind, så du kan få en bolle, der bogstavelig talt er personligt formet af DIG!
Fordej - dagen før: (Kan undlades, men giver lidt ekstra smag til din bolle)
Du får hvederne helt op på knopperne ved at lave en fordej dagen før. 200 g mel, 2 dl vand og 10 g gær æltes sammen til en god, fast dej. Den lader du så stå i køleskabet i 24 timer.
Hvedeknopper:
2½ dl lunkent vand
2½ dl lunken mælk
20 g gær
2 æg
15 g havsalt
50 g rørsukker
10 g kardemommekapsler
ca. 1–1,2 kg hvedemel
50 g blødt smør

Rist kardemommekapslerne på en pande til det dufter herligt. Blend dem herefter i en krydderikværn og sigt så de grønne skaller fra. Du kan i stedet bruge stødt kardemomme, men det bliver ikke helt det samme.
Hæld vand og mælk i en skål, og rør gæren ud heri. Rør æg, havsalt og rørsukker i væsken, og tilsæt så kardemomme og hvedemel. Vil du have en lidt lettere bolle, kan du droppe mælken og erstatte med vand.
Tilsæt fordej (kan undlades, men giver en smule ekstra brødsmag).

Ælt dejen sammen – enten i skålen med en flad grydeske eller i røremaskinen i et par minutter. Ælt så smørret ind i dejen, til den slipper kanterne på skålen, det tager ca. 5–6 minutter på maskinen, lidt længere tid i hånden. Er du meget glad for smør, kan du vælge at ”tabe” 50 g smør ekstra ned i dejen!
Lad nu dejen hæve tildækket 2 timer i skålen på et lunt sted.
Vend dejen ud på et melet bord, og tril den ud til en lang pølse. Del den i 20 stykker, og form dem til boller. Sæt bollerne på en bradepande med bagepapir, så de står tæt uden at røre hinanden, og lad dem hæve lunt i 2–3 timer, til de har dobbelt størrelse og er hævet sammen.
Bag hvedeknopperne ved 220° i ca. 12-15 minutter. Vend de færdigbagte knopper ud af bradepanden, og lad dem afkøle på en bagerist. Skær hvedeknopperne over ved servering, og rist dem sprøde i ovnen i 6–8 minutter ved 200°.
Spis hvedeknopperne nyristede med koldt smør eller kanelsmør til.



Hjemmelavet pasta

Hjemmelavet pasta smager bare bedre!

Og det er enkelt at lave.




Opskrift til 4 pers:


300 g durummel

3 æg
1 spsk olivenolie
1 tsk salt

Mel og salt blandes i en skål.

Lav en fordybning i melet og slå æggene ud heri. Hæld olien i.
Med en gaffel blandes melet i æggene til en grynet/klumpet masse.
Så samles dejen og æltes med hænderne til en ensartet glat klump.

Dejen dele i to og rulles ud på et meldrysset bord. Der er ingen hokus pokus. Det handler bare om at rulle.

Pladen skal rulles ud til en tykkelse på 1-2 mm.

Så skæres pastaen ud i bånd af den tykkelse man kan lide. Jeg kan godt lide lidt tykke, rustikke bånd og har ikke noget i mod at længden varierer. Er man mere perfektionistisk kan man skære pladen til før båndende skæres ud, så de bliver ensartede i længde.


Pastaen koges i rigeligt vand til den er al dente. Det afhænger af hvor tyndt/tykt du har rullet den ud, men ca tre  minutter.


Velbekomme!


Karen Klarbæks Raw Cake Brownie




B R Ø D
Meyers mørke rugbrød
Opskrift: 3 stk
Rugbrødsdej: * 6 dl koldt vand * 15 g gær * 800 g rugmel * Dag 2: * 1 l koldt vand * 500 g knækkede rugkerner * 250 g solsikkekerner * 250 g hørfrø. Dag 3: * 50 g havsalt * 5 g brændt malt /kan udelades) * Desuden: 3 forme på 2 l.
Rugbrødsdej: Hæld 6 dl koldt vand i skålen og opløs gæren heri. Bland rugmelet i væsken, og dæk dejen med et klæde eller låg. Lad skålen stå ved stuetemperatur i 48 timer.  DAG 2: Bland koldt vand rugkerner, solsikkekerner og hørfrø sammen i en skål, den med et klæde eller et låg og lad iblødsætningen stå ved stuetemperatur i 24 timer, Dag 3: Bland rugsurdejen og iblødsætningen sammen , tilsæt sale og evt. 5 g brændt malt (malten gør rugbrødet mørkt) og ælt det hele godt sammen - regn med at ælte i ca. 10 minutter. Fordel dejen i 3 forme på 2 l, som forinden er smurt godt med solsikkeolie, og lad dejen hæve et lunt sted, til den når kanten af formene, ca. 2-3 timer. ag rugbrødene ved 180 grader i ca. 1 time og 20 minutter, vend de varme brød ud af formene og afkøl dem på en bagerist. TIP: Rugbrødene holder sig friske i 2-3 dage opbevaret i en papirspose ved stuetemperatur. Du bør ikke fryse dem, da de efter optøning har tendens til at smuldre.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...